Flypod.ro – cautare zboruri lowcost

flypodS-a lansat Flypod, prin care puteți căuta și cumpăra bilete de avion lowcost de la peste 40 de companii. În loc sa vizitați fiecare site al fiecărei companii lowcost, vizitați doar unul care caută pe toate.

Referitor la implementare, interfața este realizată in flash, arată bine, dar din păcate face load foarte mare (cu Safari nu am reușit să fac căutari, se bloca aproape instantaneu). Un alt motor de căutare, kayak.com, inițial au pornit și ei cu un sistem realizat in flash care arăta bine, dar după 6 luni l-au rescris complet, iar acum sunt lideri pe acest segment.

3 comentarii

  1. Din ce am studiat eu nu cred ca se conecteaza la mai multe site-uri pentru a lua preturile ci se folosesc de un sistem GDS care include companii lowcost. Desi ei specifica ‘Cautam destinatiile solicitate de tine direct in site-urile companiilor aeriene pentru ca tu sa ai orice rezultat in cel mult 2 minute’, majoritatea site-urilor nu permit site-scraping-ul ‘data from this Website may not be reproduced for commercial purposes (this includes the indication of Germanwing flight prizes on other Websites or in any other Online service) nor be collected through the use of Spiders or similar technologies. ‘ si in nici un caz booking-ul.

  2. Intr-adevar, nu cred ca site-scraping-ul este solutia folosita de ei. Nu neaparat ca nu ar fi fost legal (pentru ca din pacate am avut citeva alte app care au functionat asa, nu in domeniul acesta), dar mai ales pentru ca partea de rezervare nu ar fi functionat. Sper ca in curind sa am mai multe detalii si atunci citeva din ‘dileme’ sa se clarifice.

    ./alex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *